Radiologie veterinară la DayVet

 
Clinica DayVet dispune de o secție de radiologie veterinară dotată cu cea mai performantă aparatură în domeniu. Aparatul RX Full Digital Futura Pro are un proces de captare complet automatizat și produce imagini la o calitate extraordinară. Instalația radiologică este conectată la sistemul informațional și baza de date a clinicii DayVet, permițând astfel transmiterea radiografiilor și rezultatelor medicale către client în doar câteva zeci de secunde, pe diferite platforme.
 
Medicul Andrei Năstasă analizează o radiografie veterinară

 

La ce folosește radiologia veterinară

 
Radiologia veterinară are multiple utilizări în privința sănătății animalelor de companie. Ca și în medicina umană, este un instrument foarte valoros în medicina veterinară, cu un rol deosebit de important în obținerea unui diagnostic precis și în îmbunătățirea calității vieții animalelor.
 
Aparat de radiologie veterinară cu o radiografie efectuată
 
– Diagnosticarea afecțiunilor: radiologia veterinară poate identifica și diagnostica o gamă largă de afecțiuni și leziuni la animale, inclusiv fracturi osoase, tumori, infecții, leziuni pulmonare, probleme de inimă, obstrucții intestinale, calculi urinari, etc.
 
– Ghidare în chirurgie: radiografiile pot fi folosite pentru a ghida medicii veterinari în timpul intervențiilor chirurgicale. Aceste imagini pot ajuta la localizarea precisă a zonei de intervenție și la planificarea procedurilor chirurgicale complexe.
 
– Monitorizarea evoluției bolilor: Radiologia veterinară poate fi folosită pentru a urmări evoluția afecțiunilor și pentru a evalua eficacitatea tratamentelor. Acest lucru este important pentru a ajusta terapia în funcție de evoluția sănătății animalului de companie.
 
– Evaluarea sănătății dentare: radiografiile pot ajuta la evaluarea stării de sănătate a dinților și a maxilarelor la animale, ceea ce este esențial pentru menținerea sănătății orale a animalelor.
 
– Evaluarea dezvoltării animalelor tinere: Radiologia poate fi folosită pentru a monitoriza dezvoltarea scheletică și a articulațiilor la animalele tinere pentru a detecta eventualele probleme de creștere sau dezvoltare.
 
 – Planificarea reproducției: Cu ajutorul radiologiei se poate evalua starea organelor reproducătoare la animale, inclusiv uterul, ovarele și testiculele. Poate avea astfel un rol important în cazul reproducerii asistate sau în programul de selecție a animalelor pentru reproducție.
 
Aparatul de radiologie veterinară din clinica DayVet