Caz fericit de rezolvare a unei rupturi de ligament in cabinetul DayVet

Ruptura ligamentului cruciat, patologie frecvent intalnita a genunchiului, debuteaza cu schiopatura, tumefactie articulara si durere, iar pacientul evita sprijinul pe membru. Examenul clinic (consultatia) este elementul principal in stabilirea diganosticul, iar impreuna cu un examen radiologic putem stabili si posibilitatile de tratament. Avand in vedere ca acest ligament este foarte important pentru o miscare stabila si corecta a femurului pe platoul tibial, afectiunile la acest nivel se rasfrang spre toata articulatia, cauzand complicatii ulterioare.

Din acest considerent, va prezentam cazul pacientul Candy la 14 zile dupa interventia chirurgicala , unde am abordat o tehnica extracapsulara, de inlocuire a ligamentului cruciat cranial, manopera care a urmarit extragerea in totalitate a ligamentului deja rupt si stabilizarea articulatiei ultilizand un fir sintetic. Recuperat complet, are acum sprijin pe membru atat in statiune, cat si in deplasare.

Din acest motiv recomandam vizita la medicul veterinar dupa orice semn de sensibilitate sau schiopatura, pentru ca abordarea medicamentoasa poate diminua din simptomatologie, avand astfel un protocol terapeutic corect si riscand complicatii mai greu de gestionat decat patologia primara (ruptura de ligament cruciat)

Ne bucuram sa va aratam si rezultatele extrem de multumitoare ale evolutiei acestui pacient in clipul de mai jos:

Concluzia?

Daca aveți vreo intrebare, vă stam la dispoziție cu o mulțime de conținut informativ care să îi ajute atât pe proprietarii de animale noi, cât și pe cei experimentați. Datele noastre de contact sunt disponibile aici. Multumim!