Ce presupune dresajul la domiciliu?

Dresajul este procesul prin care învățăm un câine să dobândească un anumit tip de comportament sau să dezvolte o serie de abilități, necesare unei convețuiri echilibrate alături de membrii familiei.

Dresajul practicat de mine este non-violent și este realizat utilizând cele mai moderne metode, având la bază motivarea, stimularea, recompensarea și ajutându-mă întotdeauna de instinctele și simțurile cu care “prietenii” noștri – câinii – se nasc.

În ceea ce mă privește, orice câine poate fi dresat indiferent de talie, vârstă sau problemă. Fie că vorbim de un pui, un câine ajuns la maturitate, sau de un câine cu probleme de comportament, cu multă răbdare, blândețe, dar mai ales consecvență și joacă, rezultatele pozitive se vor vedea în scurt timp.

Atunci când vorbim despre dresaj, vorbim de fapt despre o comunicare bună cu cainele nostru, iar pentru a putea comunica eficient, câinele are nevoie de educatie.

Un câine educat corect este în primul rând un câine echilibrat, care nu va dezvolta ulterior probleme de comportament, dar se va “exprima” liber fără sa fie timorat sau speriat.

Având în vedere că majoritatea câinilor trăiesc și fac parte dintr-o familie, este necesară conceperea unui program de lucru personalizat la domiciliu, care sa se potrivească nevoilor și stilului de viață a fiecarei familii în parte.

Motivul ar fi că, în general, marea majoritate a cainilor, manifestă acasă cele mai multe dintre problemele de comportament.

Deși există o gamă variată de opțiuni de unde să alegeți, este garantat că (aproape) întotdeauna câinele dv. se va simți în largul său și va învăța cel mai bine la el acasă.

Care sunt pașii ?

  1. Consultanță, Evaluare și Testarea comportamentală a câinelui (în funcție de rasă și situația punctuală a câinelui, se va stabili un tarif personalizat);
  2. Identificarea problemelor de comportament;
  3. Conceperea unui program de lucru personalizat și individual, pentru fiecare familie in parte.
  4. Începerea și parcurgerea programului de educație, conform cerințelor stăpânilor și ținând cont de nevoile câinelui.
  5. Predarea comenzilor către stăpân.

Care sunt beneficiile dresajului la domiciliu?

Recomandarea noastra

Animalele de companie necesita foarte multa atentie si este important sa poata fi ingrijite corespunzator. Din acest proces complex face parte si dresajul, care ii ajuta sa se integreze mai usor. Daca aveti nevoie de un sfat profesionist despre cresterea sanatoasa a animalului dumneavoastra de companie, puteti apela cu incredere la noi – cabinet veterinar Cartierul Latin Bragadiru DayVet.